X

Symposium Landschap van betekenis - Noardlike Fryske Wâlden

Donderdag 23 november 2017 - De Pleats, Burgum (Fr.) in Nationaal landschap Noardlike Fryske Wâlden

Symposium Landschap van betekenis - Boer blijven in kleinschalig natuurlandschap

In Friesland ontstond zo’n 25 jaar geleden het besef dat dit bijzondere landschap behouden zou moeten blijven. Zo startte hier de eerste agrarische natuurvereniging in Nederland die, onder het moto behoud door ontwikkeling, heeft laten zien dat een vitale landbouw en economie zich ook kunnen ontwikkelen in een cultuurhistorisch, natuurrijk landschap. Het is ook hier dat een wijdverspreide en toegepaste veldgids duurzaam beheer van elzensingels en dykswâlen vorm kreeg en al jaren op grote schaal door boeren, burgers en overige grondeigenaren wordt toegepast.

Het symposium wil goede beheerresultaten laten zien en inzicht geven in het proces dat nodig is om die te bereiken. Het is een symposium over gebiedssamenwerking, over beleidsmatige verankering en de ontwikkeling van een visie voor de toekomst. Natuurlijk komt de theorie en de praktijk van het beheer van elzensingels en dykswâlen ook aan de orde o.a. tijdens het veldbezoek in de middag.

Het ochtendprogramma bestaat uit een drietal presentaties gevolgd door workshops. ‘s Middags gaan we het veld in en ronden we plenair af met het trekken van conclusies en het formuleren van actiepunten.

Het symposium is bedoeld voor boerenbestuurders, beleidsmedewerkers van overheidsinstellingen, kennisinstellingen en onderwijs, provinciale landschaps- en natuurorganisaties.

Lees hier de uitgebreide aankondiging en het programma. Onderaan deze bladzijde staat een aanmeldingsformulier waarmee u zich voor dit symposium kunt opgeven.

Dykswâlen worden cyclisch beheerd. Deze wal is afgelopen winter gekapt.


terug naar het overzicht

 

Aanmeldingsformulier

Via dit formulier geef ik me op voor het Symposium “Landschappen van betekenis” op 23 november 2017 te Burgum (Fr.)


Inschrijven als


Aanhef:

Achternaam*:

Voornaam*:

Straatnaam + huisnummer*:
  *

Postcode*:

Plaatsnaam*:

Telefoonnummer*:

E-mail adres*:

Dieetwensen:

Door u aan te melden voor dit symposium gaat u akkoord met de hieronder vermelde voorwaarden:
*

 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht


1) Voorwaarden
Tot twee weken voor aanvang van het Symposium “Landschappen van betekenis” kunt u kosteloos annuleren. Annulering is uitsluitend mogelijk door een bericht te sturen naar Email: r.ceelen@hegenlandschap.nl.

Bij annulering na twee weken voor aanvang van het symposium is er geen teruggave van inschrijfgeld meer mogelijk. Uw reservering mag altijd door een vervanger worden ingenomen, mits 24 uur van te voren aan ons doorgegeven.