3
X

Cursussen heggenvlechten

De cursussen heggenvlechten voor beginners en gevorderden worden de komende maanden geleidelijk op de agendapagina geplaatst.

Cursussen heggenvlechten

Zaterdag 11 november. Onze eerste cursusdag. Een cursusdag voor beginners, maar gevorderden zijn evenzeer welkom. Locatie: Wolverinksweg, Gorssel (IJsselvallei). Mooie jonge meidoornheg. Instructeur: Lex Roeleveld.

Programma: 9.00-15.30 uur. Korte inleiding over geschiedenis, het hoe en waarom van het heggenvlechten gevolgd door een lekkere dag vlechten. We maken het werk voor 15.30 uur af zodat je aan het einde van de cursusdag alle aspecten van het vlechten hebt geoefend.

Voor koffie/thee, soep en heggenvlechtersgereedschap wordt gezorgd. Maximaal aantal deelnemers: 16 personen. Deelnamekosten: 40 Euro pp. Nader informatie volgt in september. Geef je op d.m.v. een mailtje naar info@hegenlandschap.nl, t.a.v. Lex Roeleveld.

Cursus heggenvlechten

Zaterdag 2 december. Cursus heggenvlechten voor beginners en gevorderden in het zuidelijkse puntje van Nederland. Locatie: Hoeve de Linde, Schuttebergsweg 5 in Vaals. Op deze schitterende plek gaan we een hazelaarheg (zie foto) vlechten.

Programma: 9.00-15.30 uur. Na een korte introductie over de geschiedenis, het waarom en hoe van het heggenvlechten gaan we aan de slag zodat de heg tegen 15.30 uur gevlochten is. De deelnemers hebben aan het eind van de dag alle aspecten van het vlechten geoefend. Voor heggenvlechtersgereedschap wordt gezorgd, neem zelf werkhandschoenen mee.

Deelname kost € 50 pp. Ontvangst met vlaai en lunch in de gasterij zijn in de prijs inbegrepen! Liefhebbers kunnen na een dag hard werken vanuit de gasterij een wandeling door het Limburgse heuvelland maken. Voor het diner staat een stoofpot op de kaart. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor opgeven. Kortom een unieke dag heggenvlechten.

Nadere informatie volgt in september. Geef je op d.m.v. een mailtje naar info@hegenlandschap.nl, t.a.v. Lex Roeleveld.

Er is ruimte voor nog slechts 8-10 deelnemers!

Cursus heggenvlechten

Zaterdag 9 december. Cursusdag voor gevorderden. Locatie: Hoge Dijkseweg, Kesteren (de Betuwe), op het erf van de prachtige boerderij Den Ouden Dam. We vlechten deze dag een forse meidoornheg. Instructeur: Lex Roeleveld. Vlechtstijl: staken en binders.

Programma: 9.00-15.30 uur. Korte inleiding over de stand van zaken van het heggenvlechten in Nederland en op verzoek kunnen we enkele technische thema's bespreken. We gaan daarna snel aan de slag en maken het werk voor 15.30 uur af zodat je aan het einde van de cursusdag alle aspecten van het vlechten van een zware heg hebt geoefend.

Voor koffie/thee, soep wordt gezorgd. Neem zo veel mogelijk je eigen gereedschap mee. Mocht je gereedschap nodig hebben, we zorgen dat we hakmessen, bijlen, zagen ed bij ons hebben.

Maximaal aantal deelnemers: 16 personen. Deelnamekosten: 40 Euro pp. Nader informatie volgt in september. Geef je op d.m.v. een mailtje naar info@hegenlandschap.nl, t.a.v. Lex Roeleveld.

Masterclass heggenvlechten

Op zaterdag 10 maart organiseren we de jaarlijkse masterclass heggenvlechten. Tijdens deze cursusdag worden de deelnemers begeleid door professionele Engelse heggenvlechters. Nadere informatie volgt later.