4
X

Kampioenschappen heggenvlechten 2017-18

Komend seizoen worden er in Nederland 3 kampioenschappen heggenvlechten georganiseerd. Hieronder staan ze beschreven.

Zondag 19 november: Heggenvlechten voor ons erfgoed 2017-18, Vorden

Prachtige locatie (Rommelerdijk 2) in Vorden. Drie vlechtstijlen. Mooie prijzen. Diverse activiteiten voor jong en iets minder jong. Organisatie in samenwerking met de gemeente Brockhorst en Agrarische natuurvereniging 't Onderholt.

Nadere informatie volgt binnenkort, maar laten de heggenvlechters onder de lezers zich alvast opgeven voor de wedstrijd.

Zaterdag 13 jan. 2018, Kromme Rijnstreek kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Dit is het tweede kampioenschap. Op landgoed Het Brugje aan de rand van Odijk. Recent zijn hier een Middeleeuwse hoeve en Romeinse graven blootgelegd. Daar om heen gaan we, voor de bezoekers, dan ook een aantal activiteiten organiseren. De heggenvlechters krijgen een mooie, eerder afgezette, meidoornheg voorgeschoteld. We zijn druk bezig het programma voorm te geven. We zullen hier z.s.m. het programma aankondigen. De organisatie ligt in handen van Heg&Landschap in samenwerking met Kromme Rijnlandschap en Landschap Erfgoed Utrecht. Laten de heggenvlechters zich alvast voor jet kampioenschap opgeven.

Op vrijdag 15 december vindt op dezelfde plaats, maar andere heg, een cursus heggenvlechten plaats.

Zondag 11 maart 2018, NK Maasheggenvlechten in Boxmeer

Het seizoen wordt afgesloten met het 13e NK Maasheggenvlechten. Nadere informatie hierover is nog niet bekend maar zal t.z.t. bekend gemaakt worden op de website van de stichting Landschapsbeheer Boxmeer .

Kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed 2016-17

Op 14 januari 2017 vond voor de 3e keer het kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed plaats. Het ampioenschap werd georganiseerd op landgoed Bonenburg in Heerde. Landgoed Bonenburg is het landgoed met de grootste lengte aan gevlochten heggen in Nederland. Sinds 2002 worden er elk jaar heggen op het landgoed gevlochten en nieuwe heggen aangeplant. Een prachtige locatie voor zowel deelnemers als bezoekers.

Heggenvlechten voor ons erfgoed is een uitnodiging aan de meest ervaren heggenvlechters om hun kwaliteiten te tonen. Deelnemers hebben de keuze uit 3 vlechtstijlen. De professionele jury beoordeeld alle vlechtstijlen volgens een en dezelfde set criteria. De gemeente Heerde heeft het evenement van harte gesteund en met steun van lokale organisaties en het landgoed werd het kampioenschap een groot succes. Winnaars dit jaar waren Martijn en Luke Schippers uit Harmelen (Utr.). Kijk hier voor de video-opname van het kampioenschap en de uitslag.

de deelnemers

de winnaars