X

Kampioenschappen heggenvlechten 2017-18

Komend seizoen worden er in Nederland 3 kampioenschappen heggenvlechten georganiseerd. Hieronder staan ze beschreven. Ook aangegeven het nationaal Engels kampioenschap.

Kromme Rijn kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Kromme Rijn kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Zaterdag 13 januari 2018

Meer informatie

NK Maasheggenvlechten, Boxmeer

NK Maasheggenvlechten, Boxmeer

Zondag 11 maart 2018

Meer informatie

Kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed 2016-17

Op 14 januari 2017 vond voor de 3e keer het kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed plaats. Het ampioenschap werd georganiseerd op landgoed Bonenburg in Heerde. Landgoed Bonenburg is het landgoed met de grootste lengte aan gevlochten heggen in Nederland. Sinds 2002 worden er elk jaar heggen op het landgoed gevlochten en nieuwe heggen aangeplant. Een prachtige locatie voor zowel deelnemers als bezoekers.

Heggenvlechten voor ons erfgoed is een uitnodiging aan de meest ervaren heggenvlechters om hun kwaliteiten te tonen. Deelnemers hebben de keuze uit 3 vlechtstijlen. De professionele jury beoordeeld alle vlechtstijlen volgens een en dezelfde set criteria. De gemeente Heerde heeft het evenement van harte gesteund en met steun van lokale organisaties en het landgoed werd het kampioenschap een groot succes. Winnaars dit jaar waren Martijn en Luke Schippers uit Harmelen (Utr.). Kijk hier voor de video-opname van het kampioenschap en de uitslag.

de deelnemers

de winnaars