X

Cursus Maasheggenvlechten Vortum-Mullem

Deze cursus wordt georganiseerd op zaterdag 9 en zaterdag 23 februari (2019). Het zijn twee vergelijkbare cursusdagen, en dus niet een tweedaagse cursus. Deze cursus wordt gegeven in het inmiddels beroemde en als UNESCO Biosfeer erkende Maasheggengebied.

De cursuslocatie is: De Schutkooi, Veerweg 3, 5827 AD Vortum-Mullem (gem. Boxmeer)

Tijd: van 9.00 uur tot 15.30 uur.

We starten met een introductie over het heggenvlechten en gaan daarna snel aan de slag. We vlechten beide dagen in de Maasheggenstijl. Tijdens de cursus is de Handleiding heggenvlechten en haagledien in Nederland en Vlaanderen (€ 25) beschikbaar. Hierin wordt ook de Maasheggenstijl uitvoerig beschreven.

Voor koffie/thee/lunch wordt gezorgd.

Zelf meenemen: stevige werkhandschoenen (we werken met doornstruiken) en als je die hebt, een takkenzaag en/of takkenschaar. Vergeet verder niet mee te nemen: stevige werkkleding en dito schoeisel en jas. Houd de weersvoorspeling in de gaten. Wij zorgen voor kapmessen, bijlen, overig gereedschap en veiligheidsbrillen.

De organisatie van deze cursus is in handen van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Aanmelden voor een cursus kan door een mail te sturen naar info@nederlandscultuurlandschap.nl o.v.v. ‘aanmelding cursus heggenvlechten’. Vermeld daarbij ook aan welke van de twee cursussen je wenst deel te nemen.

De cursus wordt gegeven door Lex Roeleveld (Gilde van heggenvlechters, www.heggen.nu )

Beide cursusdagen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij. De deelname is gratis.

Contactpersoon voor deze cursus is Peter Ceelen, pceelen@nederlandscultuurlandschap.nl.


terug naar het overzicht