X

Kromme Rijn kampioenschap heggenvlechten, Odijk

Het Kromme Rijnkampioenschap vindt plaats op zaterdag 13 januari op langoed Het Burgje (Weteringsdijk 6, Odijk). Het evenement wordt georganiseerdde stichting Heg&Landschap i.s.m. de stuurgroep Kromme Rijnlandschap en de stichting Landschap Erfgoed Utrecht. Het kampioenschap is onze start van het Europees Erfgoed Jaar 2018. We maken er een bijzondere dag van. De bezoekers kunnen niet alleen genieten van het heggenvlechten, maar kunnen ook uitleg krijgen van archeologen (nog onder voorbehoud) over de daare recent gevonden Romeinse graven . Voor jong en oud maken we er een mooi programma van. De deelnemers mogen hun tanden zetten in een forse meidoornheg. De heg is mooi gelegen aan de rand van een boomgaard en het toekomstige uitloopgebied van de nieuwe woonwijk die rond de hoeve Het Burgje aangelegd zal worden.

De toegang en parkeren zijn gratis. Klik hier voor een overzicht van de locatie met parkeermogelijkheid voor fietsen en auto's. Indien het terrein te nat is, zal het parkeerterrein voor auto's niet aan de Weteringsdijk zijn, maar bij het gemeentehuis. Voor het vervoer naar het terrein zullen we trachten een pendeldienst in te zetten. Houd v.w.b. de parkeermogelijkheden deze webpagina in de gaten.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd d.m.v. een berichtje aan Lex Roeleveld, info@hegenlandschap.nl. Vlechters dienen zich tussen 9.00 en 9.15 in de grote tent in te schrijven. De wedstrijd start om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Alle stijlen zijn toegestaan. Elk team krijgt bij loting 7 meter heg toegewezen. Er zal bij de jurybeoordeling een onderscheid gemaakt worden tussen ervaren en minder ervaren vlechters. De criteria die voor de indeling in deze 2 groepen gehanteerd zullen worden, maken we 5 januari op deze webpagina bekend. Dan zal ook het programma voor de deelnemende vlechters gepubliceerd worden.

Voor de pers is hier het persbericht weergegeven.


terug naar het overzicht