X

Boomplantprogramma seizoen 2018-19 - afgesloten

Het boomplantprogramma van onze stichting voor komende winter (2018-19) is afgesloten. We hebben de grens van wat er afgelopen seizoen aan plantgoed beschikbaar was al in januari bereikt. We hopen volgend jaar door te gaan maar daarover valt nu nog niets met zekerheid te zeggen. Je kunt ons nog altijd om advies vragen.

De eerste bestellingen zijn in december 2018 afgeleverd in Nijmegen en Berghem. Half januari volgde het leeuwendeel van de leveringen waarna de rest begin februari en half maart (nationale boomfeestdag) zijn afgeleverd. Voor advies kunt u ons nog altijd benaderen.

Het boomplantprogramma wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsovereenkomst tussen de stichting Heg&Landschap en de Fondation Yves Rocher. Deze Franse organisatie stimuleert wereldwijd het aanplanten van bomen om de biodiversiteit te ondersteunen. Doelstelling is om in 2020 wereldwijd een bijdrage te hebben geleverd aan de aanplant van 100 miljoen boompjes. Heg&Landschap organiseert het Plant-for-the-Planet programma van de Fondation in Nederland voor het 6e achtereenvolgende jaar. Jaarlijks gaat het om ongeveer 50.000 stuks. Door overschrijding van dit aantal vorig seizoen, is het aantal dit seizoen iets minder.

Mocht je op de hoogte willen blijven van onze activiteiten en nieuws over een mogelijk vervolg van het boomplantprogramma geef je dan op voor de nieuwsbrief of houd deze website in de gaten.

Klik op de foto hieronder om een blik te werpen op de rapportage over het afgelopen seizoen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact opmet Lex Roeleveld, info@hegenlandschap.

Internationale uitwisseling

In oktober 2016 bracht Lex Roeleveld, coördinator van ons boomplantprogramma, op uitnodiging van de Fondation Yves Rocher, een bezoek aan Ethiopië. Doel was een uitwisseling van ervaringen, tevens een soort informele evaluatie, van het door de Fondation al vele jaren ondersteunde boomplantprogramma van de organisatie Green Ethiopia. Het werd een indrukwekkende reis door Tigray, de meest noordelijke provincie, grenzend aan Erithrea. Onze inspanningen om bomen te planten, verbleken de inspanningen die Ethiopische dorpelingen plegen om de ernstig geërodeerde gronden te herstellen en de biodiversiteit te versterken. Alle lof voor boeren, overheidsfunctionarissen en Green Ethiopia voor hun werk in dit deel van Ethiopië. Klik hier voor een blik in het eindrapport. Op de fotopagina zijn onder Boomplantprogramma Ethiopië meer foto's van deze reis opgenomen.

Vrouwen leggen terrassen aan (!) waarna boompjes geplant worden. Gastvrije ontvangst (met lokaal bier) door boeren die tef aan het dorsen zijn.

Op veldbezoek. Lange tochten door de bergen. Een lokale kwekerij van inheemse bomen