X

Boomplantprogramma 2019-20

Het Boomplantprogramma 2019-20 is afgesloten. We hebben de beschikbare 100.000 bomen en struiken aan deelnemers door het hele land geleverd. Nieuwe aanvragen kunnen m.i.v. oktober 2020 weer ingediend worden. Na de zomervakantie zullen we informatie hierover in onze nieuwsbrief en op deze websitepagina bekend maken. Wil je direct op de hoogte zijn, geef je dan op voor onze nieuwsbrief. Dat kan door je hier aan te melden.

De komende twee maanden zal over het verloop en de resultaten van de afgelopen campagne gerapporteerd worden. Het hoofdrapport van het Boomplantprogramma 2019-20 zul je op deze pagina kunnen vinden.

Alle kwekers, tranporteurs en deelnemers, hartelijk dank voor jullie medewerking. Ondanks de bijzondere omstandigheden is ook dit boomplantseizoen weer goed verlopen.

Namens Heg&Landschap, Lex Roeleveld

Rapportage Boomplantprogramma 2018-19

Klik hier om de doorbladerversie van onze rapportage over het afgelopen seizoen in te zien. Mocht je vragen hebben, neem dan contact opmet Lex Roeleveld, info@hegenlandschap .

Internationale uitwisseling

In oktober 2016 bracht Lex Roeleveld, coördinator van ons boomplantprogramma, op uitnodiging van de Fondation Yves Rocher, een bezoek aan Ethiopië. Doel was een uitwisseling van ervaringen, tevens een soort informele evaluatie, van het door de Fondation al vele jaren ondersteunde boomplantprogramma van de organisatie Green Ethiopia. Het werd een indrukwekkende reis door Tigray, de meest noordelijke provincie, grenzend aan Erithrea. Onze inspanningen om bomen te planten, verbleken de inspanningen die Ethiopische dorpelingen plegen om de ernstig geërodeerde gronden te herstellen en de biodiversiteit te versterken. Alle lof voor boeren, overheidsfunctionarissen en Green Ethiopia voor hun werk in dit deel van Ethiopië. Klik hier voor een blik in het eindrapport. Op de fotopagina zijn onder Boomplantprogramma Ethiopië meer foto's van deze reis opgenomen.

Vrouwen leggen terrassen aan (!) waarna boompjes geplant worden. Gastvrije ontvangst (met lokaal bier) door boeren die tef aan het dorsen zijn.

Op veldbezoek. Lange tochten door de bergen. Een lokale kwekerij van inheemse bomen