X

Heggenvlechten internationaal 2019

Van 6-9 maart 2019 vond nabij Bressuires (Deux-Sèvres), in West-Frankrijk het 2e internationale heggenvlechtersevenement plaats. Lees hier het verslag van dit driedaagse festijn waaraan Heg&Landschap deelnam.

De deelnemers aan het driedaagse evenement

Jonge Franse heggenvlechters met hun werk

Kampioen van Engeland (60+)

Op 26 oktober 2019 is Lex Roeleveld tijdens het nationaal kampioenschap hedge laying (heggenvlechten) in Wiltshire, kampioen van Engeland van de veteranen geworden (Overall best veteran). Dit betekent nr. 1 van alle deelnemers van >60 jaar (26 in totaal). Daarnaast werd hij kampioen in de South of England stijl, veteranen klasse. In totaal deden op de regenrijke dag vlak bij het dorp Pewsey 102 heggenvlechters mee verdeeld over 10 stijlen. Algemeen kampioen werd Malcolm Johnson (Midland style).

Overall best veteran

South of England best veteran

Heg&Landschap onderhoudt nauwe banden met partnerorganisaties en collega's in het buitenland. Dit gaat over heggen en bomen in het algemeen, over heggenvlechten en de contacten met de sponsor van ons boomplantprogramma de Franse Fondation Yves Rocher. De landen waarmee we op regelmatige basis contact mee onderhouden zijn Engeland, België, Frankrijk, Ierland en Duitsland.

Internationaal evenement heggenvlechten 2020

Van 6-8 maart 2020 organiseert Heg&Landschap in samenwerking met onder andere de gemeente Boxmeer, een internationale bijeenkomst rond heggenvlechten. Getracht zal worden om hierbij alle landen vetrgenwoordigd te krijgen waar nog heggen gevlochten worden. Deze bijeenkomst is een vervolg van een internationale bijeenkomst in maart 2019 in Bressuire (Frankrijk). Doel van de volgende bijeenkomst is een netwerk van deelnemende organisaties te vormen om elkaar te ondersteunen in de promotie en het eigentijds houden van het ambacht. De laatste dag van de bijeenkomst, zondag 8 maart, valt samen met het NK Maasheggenvlechten. De deelnemende landen zullen zich dan aan het publiek presenteren.

Het programma wordt momenteel uitgewekt. We zullen zo spoedig mogelijk meer informatie op onze website plaatsen.

Franse jongeren aan het vlechten. Bressuire, maart 2019.